ایسنا-تصمیمگیری درست و سنجیده، کسب موفقیت و در نتیجه احساس رضایتمندی هر چه بیشتر را در فرد فراهم میآورد و حس مسوولیت پذیری را در فرد توسعه داده، به او کمک میکند تا پیامدهای تصمیم خود را شخصاً بر عهده بگیرد.
*ساده : تصمیم گیریهایی که در مورد مسائل روزمره و عادی زندگی گرفته میشود. مثل انتخاب مسیر خاص برای رفتن به سر کار.
* اضطراری : تصمیمهایی هستند که در شرایط اضطراری، وقتی که به طور ناگهانی با مسالهای مواجه میشویم اتخاذ میکنیم.
* احساسی : تصمیمهای هستند که بر اساس واکنش های هیجانی مثل احساس ترحم، ترس، نگرانی ، غم و ... گرفته می شود. مانند کمک به دیگران در شرایط بحرانی و خاص مانند وقوع زلزله یا سیل، مرگ بستگان و ... .
* آنی : تصمیمهایی هستند که در شرایط غیرمترقبه گرفته میشود. مثل زمان پدیدار شدن یک اتومبیل در مسیر حرکت اتومبیل ما که اتخاذ بهترین تصمیم و رفتار میتواند ما را از صحنهی تصادف دور نماید. در این نوع تصمیم گیری معمولاً اولین راه حلی که به ذهن خطور میکند انتخاب و اجرا میشود.
* تقدیری : زمانی که فرد از قدرت و مهارت تصمیم گیری کم بهره باشد. تصمیم را به شانس وا می گذارد مانند فردی که پاسخ صحیح سؤال چهار گزینه ای را نمی داند ولی یکی از گزینه ها را علامت می زند.
* تأخیری : گاهی فرد برای فرار از تصمیمگیری چالش برانگیز آن را به تأخیر می اندازد، مانند کار امروز را به فردا انداختن است.
* تصمیم گیری منطقی و اساسی : تصمیم گیریهایی هستند که نیازمند به تعمق و تفکر بیشتری هستند. زیرا اثرات آن تا مدتهای طولانی زندگی فرد را تحت الشعاع خود قرار میدهند، مثل انتخاب همسر، رشته تحصیلی ، شغل و ... این نوع تصمیم گیری عموماً بر اساس واقعیات صورت میپذیرد.
منبع: http://www.iran4me.com